Home  Vereniging  Zaaldienst  Gorssel  OBK  Contact 

Otio gaat op voor 50 jaar te Gorssel

 

Paasweekend is de 50 ste keer op de camping Jong Amelte, wie doet/gaat ermee?

Historie:

 

In 1972 is het begonnen. Volgens mij was (o.a.) Henny Pouw te beroerd om op Paaszaterdag vóór dag en dauw op te staan om op tijd in Deventer te arriveren alwaar een tafeltennistoernooi gehouden werd.

Hij besloot om “dan maar een hotel” te nemen. Dit werd al ras door anderen als “helemaal geen slecht plan” geadopteerd. Maar zoals altijd lijdt een goed plan onder de minder draagkrachtigen, waardoor een andere oplossing werd gezocht.

Al snel werd de mogelijkheid tot kamperen nader bekeken. Het is weliswaar met Pasen, dus kan het nog ongehoord koud zijn, maar als echte sportmensen én bikkels van (toen nog) Olympia ’57 moest dat kunnen.

De ideale oplossing werd aangetroffen in Gorssel, alwaar de Camping Jong Amelte zich bevindt. Dat gebeurde dus in 1973.

Niemand had het kunnen vermoeden (toen), maar dit jaarlijkse kampeerfeest breidde zich uit van meer dan alleen maar een nachtje in een tent “omdat ik zonodig vroeg in Deventer moet pingpongen” tot een echt klub-festijn waar meer en meer leden aan meededen.

Er waren zelfs leden die wel meekwamen kamperen, maar zeker niet vroeg op wilden om sportief te doen!

Het kwam er dus in het kort op neer dat de meute op Goede Vrijdag naar Gorssel vertrok, daar de tenten opzetten, inkopen doen voor ontbijt en andere noodzakelijkheden, de kantine inspekteren, enzovoorts.

De Paasmarkt in Deventer in legendarisch (mede door de haring met slagroomsoesjes), en wie kent het Cafeetje van Harry en Wil niet meer?

Het eerste grote lustrum was natuurlijk de vijfde keer dat we op de camping verbleven. Dat was een groots spektakel, mede doordat (o.a.) Jan Hendriks wat (spontane) aktiviteiten had georganiseerd. Zo was daar de wereldrecordpoging handen schudden door Rob W. en Jan H. Die twee moeten volgens mij nog steeds lamme klauwen hebben!

Ook wonnen we op de bingo een barbekjoe waarna allerlei campinggasten (o.a. Ome Ko) ons de benodigde kolen en vlees schonken!

Enfin, dat gemijmer over verledens heeft nul nut.

 

 

Ben Wiegers.